KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Kółko matematyczne

Mały Pitagoras - dla dzieci 5-6 letnich

Zajęcia koła matematycznego, działającego w naszym przedszkolu są skierowane do uzdolnionych matematycznie dzieci 5-6letnich. Spotkania będą odbywać  się raz w tygodniu. Matematyka to nie tylko liczenie, przeliczanie, to również umiejętności związane z logicznym myśleniem, wnioskowaniem, wyobraźnią przestrzenną , a także z łączeniem przyczyn i skutków. Przedszkolaki poprzez zabawę będą  rozwijać nie tylko swoją kreatywność, rozszerzać zainteresowania, a także będą wzbogacać swoją  inteligencję matematyczną, czyli rozumienie liczby w aspekcie kardynalnym i porządkowym, klasyfikowanie, konstruowanie, mnożenie, rozwiązywanie zagadek, tworzenie i rozwiązywanie zadań tekstowych.

Mali matematycy poznają także tajniki kodowania i rozwiązywania sudoku.

Zajęcia prowadzi: mgr Bożena Udalska